Material săditor produs în sere

Material săditor produs în sere

Amenajarea, întreţinerea şi înfrumuseţarea zonelor verzi, a parcurilor, grădinilor publice şi a locurilor de joacă pentru copii, precum şi furnizarea resurselor principale utilizate în vederea amenajării spaţiilor verzi cu arbuşti şi flori, intră în responsabilitatea SC Pieţe Prest SA prin Hotărârea Consiliului Local nr.244/2010, privind delegarea gestiunii unor servicii publice de administrare a domeniului public şi privat de interes local.

Realizarea unei oaze de natură în mijlocul betonului armat, sticlei şi asfaltului din zonele de locuit modern, reprezintă o activitate aflată în plin avânt şi care se integrează în evoluţia actuală a urbanismului.

Activitatea acestui sector cuprinde producerea materialului săditor dendrologic şi floricol, precum şi activitatea de proiectare, înfiinţare şi întreţinere.

La sera de flori aflată în strada Râureni se produce material floricol pentru plantat în Municipiul Rm.Vâlcea în trei sezoane:

· sezonul I : se produc flori de primavara
· sezonul II : se produc flori de vara
· sezonul III : se produc flori de toamna

Este ideal să se îmbine activitatea de amenajare a spaţiilor verzi cu activitatea de producere a materialului săditor. De regulă materialul săditor autohton este mai rustic şi mai bine adaptat condiţiilor locale de climă şi sol decât materialul provenit din import.